Som skidåkare behöver du vara mycket uthållig och stark. Att åka skidor kräver mycket energi för att kontrollera skidorna i backen och då är naturligtvis kost och träning A och O. Det är inte ovanligt att professionella skidåkare även kompletterar kosten med olika vitaminer och andra prestationshöjande tillskott.

Sedan barnsben får vi lära oss att nikotinprodukter är skadliga för vår kropp och hälsa, men visste du att snus från Snusnetto faktiskt kan verka prestationshöjande, utan att anses som en drog eller som doping? Många snusare menar att en portion snus ökar koncentrationen, ger mer energi och samtidigt får en att bli mycket mer klartänkt. Om du ska bege dig ut i en stor backe är koncentrationsförmågan mycket viktig för att du ska klara av alla backar, hopp och svängar.

Måste man snusa för att bli en bra skidåkare?

Naturligtvis inte. Många skidåkare använder sig inte av varken snus eller andra nikotinprodukter för att bli bättre i backen. Om du redan använder snus till vardags kan det dock hjälpa dig att få en bättre koncentrationsförmåga. Observera att effekten av snus bara är tillfällig och att det i grunden är en produkt som kan skada din hälsa om du använder det för mycket.