Att åka iväg en vecka och åka skidor är härligt, men det kräver en hel del planering. Pjäxor, skidor, hjälmar och vinterkläder ska tas fram ur förrådet. Du bör även tänka på att köpa med dig mat och dryck eftersom utbudet på skidorten kan vara dåligt. Här hittar du de bästa packningstipsen som ger en njutbar skidsemester.

Ta med dig mat & dryck

Utbudet av mat och dryck, inte minst alkoholhaltig dryck, är ofta skralt på skidorter. Det lilla utbud som finns brukar vara dyrt. Därför är det bättre att köpa med sig hemifrån och ta med i bilen eller i resväskan. Du kan enkelt beställa vin hos https://vinoteket.se/ och de levererar hem till dörren. https://vinoteket.se/ är en svensk hemsida som säljer goda viner i alla prisklasser. Här kan du exempelvis beställa färdiga vinlådor om du vill testa olika sorters flaskor till ett bra pris. Att beställa vin online hjälper dig att spara både tid och pengar. I tider när skidsemestern har blivit dyrare är det en god idé att se över utgifterna och spara pengar där det går. Att köpa med vin och matvaror innan du anländer till skidorten är ett enkelt sätt att minska kostnaderna. Dessutom får du mer tid över att njuta av skidåkningen.

Packa all skidutrustning

I god tid innan resan bör du se över skidutrustningen och skidkläderna. Om du reser med barn är det extra viktigt att kontrollera att storlekarna fortfarande passar barnet. Ett barn behöver rätt jacka i skidbacken för att skidåkningen ska bli en trivsam och rolig upplevelse. Detsamma gäller värmande accessoarer som vantar, sockor och underställ. Ingen vill frysa i backen, men barn är extra känsliga för kyla. Packa därför med många ombyten och gärna en skidryggsäck med ett extra par vantar och liknande.

Trevlig skidresa!