Att få komma iväg på en skidresa tillsammans med din familj är en väldigt rolig och spännande upplevelse. Många associerar ordet semester med sol, värme och bad, men semester kan lika gärna vara ett par skidor i en snöig backe. Att spendera några dagar hemifrån är ett bra sätt för dig att koppla av, speciellt om du behöver fly bostaden i samband med renovering.

Visst är det i många fall möjligt att bo kvar i bostaden under en renovering, men är det en mycket omfattande renovering är det bättre att ta en resa upp till skidbacken istället. Då är det också viktigt att du väljer en byggfirma med totalentreprenad och med duktiga samarbetspartners som erbjuder maskinuthyrning till företag och byggbranschen. Om byggfirman har kontakt med ett maskinuthyrningsföretag får de tillgång till all utrustning de kan komma att behöva under tiden du är borta. Hos Kendrill finns både maskinuthyrning såväl som service. På så sätt kan du vara säker på att byggfirman kan hålla den avtalade tiden och få välfungerande och högkvalitativ utrustning under hela renoveringen.

Boka skidresa under renoveringen – hur ska man tänka?

Många känner sig nervösa för att lämna bostaden (eller området) under tiden som byggfirman arbetar med huset. Har du valt totalentreprenad behöver du dock inte oroa dig, eftersom du då lämnar över hela ansvaret på företaget. Däremot finns det andra saker som kan vara bra att ha i åtanke.

1. Se till att du är tillgänglig för kommunikation under hela tiden ni är bortresta. Byggfirman kan fortfarande behöva komma i kontakt med dig.

2. Det finns många skidorter att välja mellan, t.ex. Åre, Sälen och Idre. Välj gärna en som inte ligger allt för långt hemifrån om det skulle vara något oförutsett som inträffar.

3. Prata med byggfirman för att se hur lång tid renoveringen kommer att ta. På så sätt vet du också hur länge du ska boka din resa.

4. Kan du inte vara borta för länge? Be byggfirman fokusera på de viktigaste rummen först, så att ni sedan kan komma tillbaka till fastigheten.