Trots klimatkriser, ett tidigare lågt intresse och många andra problem – finns det något som tyder på att intresset för skidåkning kan öka?

Många vill prova nya saker

Är det verkligen något som talar för att världen generellt sett ska få ett ökat intresset för skidåkning och skidsport? Med tanke på att det är fortsatt fotboll som dominerar världssporten, med en rad andra ”enkla sporter” för resten av världen, som kommer därefter, ser det mörkt ut.

Samtidigt går det att se en stor skillnad på hur världen var förut, mot hur den är nu. Det är allt vanligare att fler och fler människor vill prova på nya saker. Inom matindustrin finns det tydliga exempel på det, då folk väljer att prova på något nytt.

De flesta människor – var de än bor – vet dock om vad snö är, och många fascineras av det. Därför kan det skapa förutsättningar för att fler människor ska börja resa till kallare länder – som till exempel Sverige – för att sedan testa på något nytt. Om det skulle ske finns det åtminstone något hopp för skidåkningen att fler skulle fatta tycka för det.