För att verkligen kunna njuta av vinterlivet är det smart att ha riktigt bra friluftskläder, så att du både kan åka skidor och snöskoter. Med rejäla och hållbara kläder kan du utmana dig själv med långa skidturer, skoterturer i fjällen och göra långa vandringar sommartid.

Köp riktiga friluftskläder online

Tänk dig att sätta på dig skidorna en tidig morgon i mars. Bege dig ut på fjället eller i skogen med matsäck och gör upp en eld och grilla. Ett livsögonblick som ger återhämtning och skapar ett minne för livet. Eller så paddlar du kanot längst en vacker älv en sen sommarkväll. Hittar ett fint ställe att campa på och verkligen upplever naturen in på skinnet. För ett aktivt naturliv, både vinter- och sommartid, är det smart att investera i rejäla och hållbara fritidskläder. Så att plaggen håller år efter år. Det är mycket roligare att kunna åka på en snöskotertur eller sitta på en sittdyna och fika i en glittrande snövärld utan att frysa. Med bra kläder är det också lättare att verkligen bestiga Kebnekaise eller vandra Kungsleden. Det är så lätt att bara prata om saker, istället för att göra slag i saken. Köp friluftskläderna online på skogmarks.se som har ett stort sortiment för både dam och herr med märken som Norrmora, Arrak, Garphyttan, TPX, Blundstone och Graninge.

Skidäventyr

Skidor är ett bra sätt att upptäcka vintervärlden på. Du kan både få en adrenalinkick i slalombacken, liksom skön rekreation mitt i skogen. Om du vanligtvis bara åker slalom bör du testa på längdskidåkning, och vice versa. Utmana dig och upplev fler skidäventyr. En klassisk skidutmaning är Vasaloppet. Ett tävling som du kommer att komma ihåg resten av livet. Även om du knappt åkt längdskidor kan du anmäla dig till loppet, träna och ta dig i mål på ren och skär vilja. Det är många som har gjort det.

Vill du få en riktig adrenalinkick testar du att åka offpist. Det skönaste äventyret får du genom att åka helikopter upp på fjället och sedan åka ner i obanad terräng. En upplevelse för livet som ger mersmak. Ett billigare äventyr är att sova utomhus vintertid. Sätt på dig skidorna, ta med en kompis eller familjemedlem och sedan beger ni er ut i skogen. En hund fungerar också som sällskap, men då måste du ta med täcke eller ”sovsäck” även till hunden. På skogmarks.se hittar du också prylar till din hund. Att sova utomhus i tält är både härligt och kan bli lite kallt. Därför behöver du liggunderlag, sovsäck, ett friluftskök och ett tält. För att inte frysa bör du först gräva en sovgrop. Det hjälper även tältet att hållas på plats. Då kan du också skapa som en egen säng på snön, så att det både blir varmare och extra bekvämt i tältet.